torsdag 15 december 2011

So far so good

I februari ska jag åka till San Diego State University för att i tre veckor få ta del av deras undervisning i audiologi. Detta kommer bli mest som minnesanteckningar så att jag kan berätta om resan för kursare och andra intresserade när jag kommer hem.

 Min kontakt på internationella avdelningen på medicinska fakulteten på Lunds Universitet heter Teresa Svarvell. Hon har hjälp mig med frågor om stipendier, försäkringar och liknande. Kajsa Johansson på min institution är hon som förmedlat kontakten från första början och har hjälpt mig enormt mycket och berättat en massa om universitetet och staden. Mina kontakter i San Diego är Jill Baumgartner som är koordinator och Beverly Wulfeck som är programdirektör. De är väldigt trevliga och verkar vara mycket glada att jag ska komma. Vi har fått en god kontakt från början. De har varit snälla att skicka en inbjudan där det står att jag kommer att få ta del av undervisningen men inte är inskriven på universitetet. Eftersom jag inte kommer att åka på studentvisum kan det vara bra att ha ett papper på att man inte är inskriven men som ändå berättar att man har en kontakt. Jill har mailat med mig en hel del redan och har försett mig med upplysningar om allt från spårvagnar, boende och skolan.

Jag kommer att bo med min svägerskas studiekamrat Donmienne som hon träffade när hon var i Australien ett halvår. Jag har bara träffat henne en gång för tio år sedan, och är förvånad över gästfriheten hos henne och hennes man. Jag ska få bo i deras arbetsrum. Trångt, men billigt! De verkar båda väldigt trevliga, de gillar utflykter och har redan föreslagit att campa i öknen en helg. Det var lite svårt att bestämma när jag sskulle flyga, jag ville inte pressa Donmiennes gästfrihet och komma hur tidigt som helst, men samtidigt ville jag hinna ställa om dygnet litegrann. Det slutade med att jag kommer fram lördag kväll den 11:e februari klockan 22.30 och åker hem den 5:e mars klockan 10.00. Då blir det iallafall en extra helg.

Jag har sökt lite olika stipendier. Jag har fått ett, men det var inte specifikt för denna resan utan för studier allmänt. Mina studiemedel är nämligen slut så just nu lever jag på sparpengar.